Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Πλέβεν ιδρύθηκε το 1974. Είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στη Βουλγαρία που εισήγαγε το πρόγραμμα σπουδών «Ιατρική στα Αγγλικά» – ήταν το έτος 1997! Σήμερα, το πανεπιστήμιο διαθέτει τέσσερις διαφορετικές σχολές: Ιατρική Σχολή, Φαρμακευτική Σχολή, Σχολή Δημόσιας Υγείας, Σχολή Υγείας. Η υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης υποστηρίζεται από τα σύγχρονα εργαστήρια και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία όπου οι φοιτητές εξασκούν αυτό που μαθαίνουν και αποκτούν πολύτιμη εμπειρία. Θα βρείτε επίσης εξαιρετικά ερευνητικά κέντρα μέσα και γύρω από την πανεπιστημιούπολη! Επιπλέον, καθώς η Βουλγαρία είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πτυχίο που αποκτάτε στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Πλέβεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένο.

Τα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Πλέβεν είναι προσιτά. Είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με τα δίδακτρα άλλων κορυφαίων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βουλγαρία. Σε συνδυασμό με τα χαμηλά έξοδα διαβίωσης στο Πλέβεν και τη Βουλγαρία γενικότερα, το πανεπιστήμιο προσελκύει άτομα που επιθυμούν να σπουδάσουν Ιατρική στο εξωτερικό χωρίς να αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες.

Τέλος, η ακαδημαϊκή χρονιά στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Πλέβεν ξεκινά τον Φεβρουάριο. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έκαναν αίτηση για μια θέση στο πανεπιστήμιο το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να χάσουν ένα ολόκληρο έτος και μπορούν να φοιτήσουν άμεσα αφού η εισαγωγή σε όλα τα άλλα πανεπιστήμια στη Βουλγαρία έχει ήδη κλείσει!