Γνώση για το μέλλον!

Το South-West University Neofit Rilski είναι ένα κρατικό ίδρυμα που προσφέρει εκπαίδευση στα βουλγαρικά και τα αγγλικά σε 71 προγράμματα Bachelor, 100 Master και 74 εξειδικευμένα διδακτορικά προγράμματα. Eίναι διαπιστευμένο από την Εθνική Υπηρεσία Αξιολόγησης και Διαπίστευσης με την υψηλότερη βαθμολογία 9.26/10 το έτος 2018. Αδιαμφισβήτητα, αποτελεί και αναγνωρισμένο ίδρυμα της αλλοδαπής από το ΔΟΑΤΑΠ, που παρέχει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.

Με την πολύχρονη πρόσφατη ιστορία του το Νοτιοδυτικό Πανεπιστήμιο «Neofit Rilski» έχει καταλάβει μια ηγετική θέση στον επιστημονικό και εκπαιδευτικό χώρο τόσο στη Βουλγαρία όσο και στην Ανατολική Ευρώπη.

Βρίσκεται στο Μπλαγκόεβγκραντ, το οικονομικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο της Νοτιοδυτικής Βουλγαρίας, μόλις 90 χιλιόμετρα νότια από τη Σόφια, 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και 80 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα.

Το South-West University παρέχει εκπαίδευση σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία για περίπου 14.000 φοιτητές από τους οποίους οι 700 είναι διεθνείς φοιτητές που προέρχονται από διάφορες χώρες όπως Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος, Σερβία, Αλβανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρωσία, Ιαπωνία, Πακιστάν, Υεμένη κ.λπ.

Υπάρχουν πάνω από 30 εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα διαθέσιμα στο Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο εφαρμόζει προληπτικές διεθνείς πολιτικές που περιλαμβάνουν τη συνεργασία εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων από όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Το Πανεπιστήμιο έχει υπογράψει συμβάσεις με περίπου 30 πανεπιστήμια στην Ευρώπη στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας Erasmus, το οποίο είναι εξαιρετικά ελκυστικό για τους φοιτητές.

Η Οικονομική Σχολή στο Νοτιοδυτικό Πανεπιστήμιο «Neofit Rilski», Blagoevgrad, ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 1991 και έγινε μία από τις πρώτες διαπιστευμένες οικονομικές σχολές στη Βουλγαρία.