Η Ιατρική Σχολή Πλόβντιβ (Plovdiv Medical University), επίσης γνωστή ως Α.Ι.Ι. (που σημαίνει Ανώτερο Ιατρικό Ινστιτούτο), ιδρύθηκε το 1945 στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) της Βουλγαρίας.

Περιλαμβάνει Τμήματα Ιατρικής, Οδοντιατρικής, και υγειονομικής περίθαλψης. Συμπεριλαμβάνεται ένα Ιατρικό Κολέγιο και ένα νοσοκομείο δυναμικότητας 2000 κλινών.

Σε όλα τα τμήματα, στην Ιατρική Σχολή Πλόβντιβ παραδίδεται ύλη που θεωρείται απαραίτητη, σύμφωνα με τα σύγχρονα ιατρικά πρότυπα. Παραδίδονται μαθήματα θεωρητικά, προ-κλινικά και κλινικά, αλλά και χρησιμοποιούνται εργαστήρια, κλινικές και άλλες μονάδες με σύγχρονο εξοπλισμό για τη διάγνωση και τη θεραπεία.

Ενισχύεται έτσι η δραστηριότητα για έρευνα και εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και Οδοντιατρικής.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη στην Ιατρική Σχολή Πλόβντιβ διαθέτει στους φοιτητές περισσότερα από 170.000 Τόμους στον τομέα της ιατρικής σε πολλές γλώσσες, καθώς και μια αίθουσα Internet και ένα τοπικό σύστημα δικτύου (με διαθέσιμο Medline και Micromedex ).

Για τα Ιατρικά θέματα του Πανεπιστημίου υπάρχει το περιοδικό Folia Medica, που περισσότεροι από 326 ειδικοί από 54 χώρες δημοσιεύουν άρθρα που περιλαμβάνονται στο Medline.
Κάθε χρόνο πάνω από 3800 Βούλγαροι και ξένοι φοιτητές εκπαιδεύονται στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης.

Τμήματα Ιατρική Σχολή Πλόβντιβ:

  • Σχολή Οδοντιατρικής.
  • Τμήμα Φαρμακευτικής.
  • Σχολή Δημόσιας Υγείας.
  • Τμήμα Γλωσσών και Εξειδικευμένης Εκπαίδευσης