Το Πανεπιστήμιο Τράκια είναι ένα βουλγαρικό πανεπιστήμιο στην πόλη Στάρα Ζαγόρα. Πήρε το όνομά του από την ιστορική περιοχή της Θράκης και ιδρύθηκε το 1995. Η δομή του πανεπιστημίου περιλαμβάνει κολέγια στο Sliven, το Haskovo και το Yambol.

Το πανεπιστήμιο οργανώνει εκπαίδευση σε προγράμματα με τέσσερις τίτλους εκπαίδευσης και προσόντων: Specialist, Bachelor, Master και PhD, καθώς και σε προγράμματα επιμόρφωσης και μεταπτυχιακής κατάρτισης στο σύστημα δια βίου εκπαίδευσης. Ενώ το πανεπιστήμιο διδάσκει στις τοπικές γλώσσες εδώ και πολλά χρόνια, πρόσφατα άρχισε να διδάσκει ορισμένα μαθήματα στα αγγλικά.

Το Πανεπιστήμιο Τράκια είναι διαπιστευμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Αξιολόγησης και Διαπίστευσης στο Υπουργικό Συμβούλιο. Εκδίδεται δίπλωμα με το σχετικό επίπεδο πιστοποίησης.
Εξαιρετικά προγράμματα και μάλιστα αγγλόφωνα προσφέρονται η Ιατρική και Κτηνιατρική από το Πανεπιστήμιο, που παρέχουν στους ξένους φοιτητές τη μεγάλη ευκαιρία να επωφεληθούν από τα προσιτά δίδακτρα και την εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης.